• ŠTVRTÁCI ČÍTAJÚ PRVÁKOM

          • Žiaci štvrtých ročníkov si pripravili pre prvákov čítanie rozprávky Rezancová princezná od spisovateľky Kristy Bendovej.  Štvrtáci po dočítaní preverili pozornosť prvákov otázkami  z rozprávky. Prváci boli veľmi šikovní a na každú z nich dokázali odpovedať. Nakoniec nám sľúbili, že na konci školského roka sa prídu oni predviesť nám, ako sa naučili čítať.

            spracovala: Mgr. J. Krivušová

          • HODINY PRÍRODOVEDY

          • Šikovné štvrtáčky si pripravili a zostrojili na hodinu prírodovedy krásne projekty na tému „Jednoduché stroje“ a ich fungovanie predviedli svojim spolužiakom.

            spracovala: Mgr. J. Krivušová

          • POŠTA PRE JEŽIŠKA A POŠTA PRE SENIOROV

          • Všetky deti s netrpezlivosťou očakávajú Štedrý večer a s ním spojené darčeky pod stromčekom. Pri tejto príležitosti Slovenská pošta a.s. každoročne organizuje podujatie  „Pošta pre Ježiška“. Tento rok sa do výzvy zapojila aj naša škola. Žiaci mali možnosť Ježiškovi napísať svoje želanie, aký darček by ich potešil, aký je ich sen. Svoj list napísalo Ježiškovi až 165 detí.

            Seniori sú zvyknutí dostávať na Vianoce rukou písané listy či pohľadnice. Je to pre nich ozajstný dar – rukou písané prianie, symbol toho, že na nich niekto myslí. Práve preto sa naši žiaci znovu zapojili do krásneho projektu „Pošta pre seniorov“, vďaka ktorému vyčarili na tvárach starkých úsmev. 

            spracovala: Mgr. J. Krivušová

        • BETLEHEMSKÁ HRA V KOSTOLE SV. LADISLAVA
          • BETLEHEMSKÁ HRA V KOSTOLE SV. LADISLAVA

          • Betlehemské hry mali v živote našich predkov dôležité miesto. V nich sa snúbi viera s tradíciami a folklórom. Detský folklórny súbor pri ZŠ Mojmírovce nadviazal na tieto tradície a aj tento rok dokázal znásobiť vianočnú atmosféru narodenia Pána Ježiša v Kostole sv. Ladislava. Príchod betlehemcov s nádhernou koledou v prítmí kostola dokázal vyčariť skutočnú vianočnú atmosféru. V hre sme uvideli pastierov a pastierky, anjelov, troch kráľov a samozrejme svätú rodinu. Nechýbali koledy, vinše, dokonca pastiersky tanec. Na harmonikách sprevádzali našich spevákov a tanečníkov p. uč. Karin Benčíková a Miško Matiaško. Záverečné chvíle betlehemskej hry patrili duchovnému slovu a požehnaniu, ktoré udelil vdp. farár Jozef Marko. Samozrejme nechýbala pieseň Tichá noc, ktorá zaznela z úprimného srdca všetkých prítomných.

            Ďakujeme všetkým účinkujúcim a ich rodičom za podporu.

            Vážení rodičia, milí žiaci, video z našej betlehemskej hry si môžete pozrieť na 

            https://m.youtube.com/@farnostmojmirovce6634/videos.

            spracovala: PaedDr. Mária Eliašová, ZŠ Mojmírovce

          • FYZIKA NAŽIVO

          • Katedra fyziky na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre každoročne v predvianočnom čase organizuje pre žiakov základných škôl fyzikálnu show, na ktorej chce žiakom prostredníctvom experimentov priblížiť a zatraktívniť tento vyučovací predmet. V stredu 20. decembra 2023 sa žiaci šiesteho ročníka zúčastnili podujatia Fyzika naživo. Témou tohto ročníka bol Ľad a oheň. Pedagógovia katedry predstavili žiakom fascinujúce pokusy, v ktorých poukázali na rôzne využitia ľadu. Zamerali sa aj na prelievanie plynov a varenie vody pomocou ľadu, pričom využili jednoduché a bežne dostupné pomôcky. Experimenty žiakov nielen zabavili, ale poskytli im nové fakty a vedomosti, čím podporili ich vzťah k fyzike a zákonitostiam, ktoré tento predmet skúma. Po absolvovaní podujatia sme sa presunuli na Svätoplukovo námestie, kde sme vo Vianočnom mestečku zažili predvianočnú atmosféru, vypočuli si piesne, potešili sa pohľadom na ozdobené vianočné stromčeky a urobili sme si i spoločnú fotografiu. Pravé zimné počasie sme si spríjemnili horúcou čokoládou a detským punčom.

            spracovala:Mgr. Dagmar Kiššová

          • RYTMICKÁ GYMNASTIKA A ZDRAVOTNÁ TSV

          • Navýšenie počtu hodín TSV prinieslo žiadané doplnenie v učebných plánoch predmetu Telesná a športová výchova.  Jednou z najobľúbenejších možností, ako využiť cvičebný čas,  je tanec a rytmická gymnastika. Vhodný priestor spoločenskej miestnosti nám umožňuje naplno rozvíjať pohybové a spoločenské zručnosti.  V rámci Zdravotnej telesnej výchovy si dievčatá osvojujú základy severskej chôdze (Nordic walkingu), kde si okrem pohybu uvedomujú zásady správneho držania tela a odstraňujú nesprávne stereotypy. Využívame pri tom priestory chodieb, prípadne vonkajšie podmienky, pokiaľ nám to počasie umožňuje.  Akákoľvek forma pohybu je vítaná,  o to viac, ak sa jej žiačky venujú s radosťou. 

            spracovala: PaedDr. A. Slížová

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje