• Uzatvorenie zadných vstupov do školského areálu

          • Oznamujeme všetkým rodičom a žiakom, že z dôvodu rekonštrukcie komunikácie a chodníka pre peších, ktoré vedú cez park z námestia obce až po východ pri areáli futbalového ihriska, bude prechod cez park dočasne uzavretý. Vstup do areálu školy bude možný do konca školského roka iba zo Školskej ulice. Ďakujeme za pochopenie. 

          • MAREC – MESIAC KNIHY 2.A

          • Deti v našej triede majú radi knihy a čítanie – predstavili svojím kamarátom obľúbené knihy, ktoré priniesli z domu. Navštívili sme aj školskú knižnicu, deti čítali so záujmom rozprávky, bájky, príbehy o zvieratkách. Pravidelne čítame časopis Vrabček a plníme úlohy zamerané na čitateľskú gramotnosť. Vyrobili sme si rozprávkové postavičky z papiera, aj kulisy. Zahrali sme si v našom školskom minidivadielku dve rozprávky – Medovníkový domček a Neposlušné kozliatka. Každý žiak z našej triedy zažil svoj herecký úspech, pretože každé rozprávkové divadielko končili veľkým potleskom.  

            spracovala: PaedDr. Mária Eliášová

          • BYLINKOVÁ PRVOUKA

          • Naši druháci zažili netradičnú hodinu prvouky, ktorá nás preniesla do sveta vôní a byliniek. Predstavili sme si najznámejšie bylinky, ktoré môžeme nájsť v našom blízkom okolí. Deti spoznali liečivú moc byliniek, ochutnali zdravé čajíky, ktoré sme si osladili medíkom od uja včelára. Na záver zážitkovej hodiny sme si urobili krátky minikvíz, kde deti prezentovali svoje nové vedomosti a zážitky. Hodinu sme prepojili aj s počítačovými zručnosťami, pretože o najchutnejšom čajíku mi napísali správu cez edupage. Najviac hlasov získal čajík z materinej dúšky. Keď neveríte, ochutnajte.....                                                   

                                                                                                                    spracovala: PaedDr. Mária Eliašová

          • Otvorená hodina pre budúcich prváčikov.

          • Koncom marca, ešte pred zápisom detí do školy, prišli škôlkari navštíviť prvákov, aby sa pozreli, ako to v škole chodí.

            Pani učiteľky ich rozdelili do troch tried, aby každý budúci prváčik mohol sedieť vedľa ozajstného, už skúseného prváka. Prváci im najskôr ukázali, čo všetko potrebujú mať v škole na vyučovaní. Deti sa zoznámili s knižkou o psíčkovi a mačičke. Prváci sa ukázali, ako už vedia čítať a prečítali im kúsok z rozprávky „Ako psíček a mačička piekli tortu“. Spolu si vyskúšali svoju pozornosť a pamäť, keď rozprávali, čo všetko do torty primiešali. Niektoré slová z rozprávky im prváci napísali na tabuľu, ale ani škôlkari sa nedali zahanbiť a tí smelší si prišli napísať na tabuľu svoje meno.

            Potom im prváci predviedli, ako už vedia určovať celé hodiny a pomohli psíčkovi a mačičke prísť načas na matematický vláčik. Kto vypočítal správne príklad na vozni, pričaroval rozprávkovú postavu, ktorá sa s nimi odviezla. Škôlkari sa nedali zahanbiť a smelo pracovali pri tabuli, kde správne určovali počet predmetov s priradením čísel. Každému prvákovi pridelili príklad, ktorý museli prváci vypočítať. Aj tu sa ukázala šikovnosť a smelosť budúcich prváčikov.

            Aby nám nebolo dlho, spolu sme si zacvičili pri presýpacích hodinách, zaspievali pesničku, vymaľovali obrázok a z geometrických tvarov poskladali vláčik, alebo iný obrázok.

            Škôlkari nám priniesli ako darček krásne záložky do knihy a my sme im na pamiatku venovali postavičky psíčka a mačičky.

                                                                                                                                        Spracovala: Mgr. K. Kotryová

          • SVETOVÝ DEŇ VODY

          • Svetový deň vody, 22. marca 2021 | VIPA

            Voda, to je kamarát, preto ju má každý rád.

            Tečie, tečie ponad vŕšky, ponad lúky, ponad briežky.

            Vodička je vzácny dar, vzácnejší než drahokam.

            Vodu nám nič nenahradí, preto ona radí, ako ňou neplytvať,

            len stále ju milovať.

                            Prvý Svetový deň vody sa uskutočnil 22.3.1993 a odvtedy je jeho cieľom neustále pripomínanie dôležitosti a významu vody a motivovanie ľudí k jej ochrane a šetreniu. Voda je najrozšírenejšou a najdôležitejšou látkou na svete, bez ktorej by život na Zemi nebol možný.

                        My sme si tento deň pripomenuli rozhlasovou reláciou 23. 3.,  nakoľko na našej škole  počas Svetového dňa vody prebiehal Monitor 9. Žiaci I. stupňa prišli oblečený v modrých farbách. Počas veľkej prestávky bola vyslaná ekohliadka, ktorá zisťovala, koľko detí pije čistú vodu. S najväčším počtom detí, ktoré mali v tento deň na pitie čistú vodu, sa umiestnila na:

            I. mieste 3. A - 16 žiakov,  na II. mieste 4. B - 15 žiakov,  III. miesto 2. A - 12 žiakov.

            Žiaci budú odmenení malou sladkosťou.                                               spracovala: Ing. Mgr. K. Benčíková

          • EURÓPSKY KVÍZ O PENIAZOCH

          • Európsky kvíz o peniazoch (European Money Quiz - EMQ)  je zameraný na zlepšenie finančnej gramotnosti 13 až 15 ročných žiakov a študentov hravou a zábavnou formou. Súťaží sa online na platforme Kahoot! Národné finále Európskeho kvízu o peniazoch 2023 sa uskutočnilo už po šiesty krát dňa 23. 3. 2023. Zúčastnil sa aj tím našich ôsmakov.

            Kvíz je súčasťou Európskeho týždňa financií, ktorú organizujú národné bankové asociácie koordinované Európskou bankovou federáciou (EBF) na podporu finančného vzdelávania v celej Európe. Každoročne sa počas jedného marcového týždňa konajú vo viac ako 30 krajinách stovky aktivít na podporu finančnej gramotnosti v Európe. Na Slovensku to bol práve Európsky kvíz o peniazoch organizovaný Slovenskou bankovou asociáciou v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska.

            Do súťaže sa zaregistrovalo 319 tímov a  3635 žiakov a študentov z celého Slovenska. Odpovedali na 15 otázok, pričom poradie záviselo nie len od správnosti otázok, ale aj od rýchlosti odpovedania. Napriek tomu, že sa našim ôsmakom neporadilo zaujať popredné pozície, viedli si veľmi dobre a s nadšením odpovedali na otázky. Tešíme sa na budúcoročný kvíz.

                                                                              spracovala: Mgr. B. Sabolíková

          • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN

          • Literárny text ponúka príjemcovi (čitateľovi alebo počúvajúcemu) zážitok, ktorý je pretkaný vysokou umeleckosťou. Práca na jeho interpretovaní si však vyžaduje veľkú pozornosť a dlhšie časové rozpätie. Pri samotnom prednese je to ešte náročnejšie. Odhaliť a prezentovať vhodnou formou poslucháčovi báseň alebo príbeh, ktorý spĺňa náležitosti veku dieťaťa a jeho stotožnenie sa, nie je jednoduché. V školskom kole súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín získal postup do obvodného kola v I. kategórii žiak druhého ročníka Matej Štourač a v III. kategórii próza ôsmačka Tatiana Liková. Obvodné kolo súťaže sa uskutočnilo 8. marca 2023 v Krajskom osvetovom stredisku v Nitre.

            spracovala: Mgr. D. Kiššová

          • Riaditeľské voľno 22.03.2023 5. - 8. ročníky

          • Riaditeľka Základnej školy Mojmírovce, Školská ulica 897/8, Mojmírovce podľa § 3
            ods. 9 vyhlášky č. 231/2009 Z. z. o podrobnostiach o organizácii školského roka na
            základných školách, na stredných školách, na základných umeleckých školách, na praktických
            školách, na odborných učilištiach a na jazykových školách informuje Obec Mojmírovce,
            Obecný úrad, Námestie s. Ladislava 931/7, Mojmírovce v súlade s § 150 ods. 5 zákona č.
            245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých
            zákonov v znení neskorších predpisov

            o udelení riaditeľského voľna žiakom 5. - 8. ročníka na deň 22. marca 2023

            z  dôvodu organizačného zabezpečenia testovania žiakov 9. ročníka Testovanie 9 2023.





            ZS_Mojmirovce_20230317_130052.pdf

          • VÝTVARNÉ SÚŤAŽE

          • Aj v tomto školskom roku sme sa zúčastnili výtvarnej súťaže Svet fantázie, ktorú organizuje Centrum voľného času v Nitre. Súťaž bola určená pre žiakov 1. stupňa a téma znela: Moje sny, Vesmír, Moja obľúbená rozprávková postavička, Mesto budúcnosti. Za prvý stupeň sa zúčastnili žiaci: Hallová Diana 5.B, Rochelová Diana 1.A, Hlinka Tomáš 1.A, Fúsková Hanka 1.B. Populárnymi sa stali aj témy celoslovenskej literárnej a výtvarnej súťaže Dúha. Králi a kráľovné a Môj najkrajší sen zaujali žiakov 1. aj 2. stupňa. Cez množstvo prác boli do súťaže vybrané práce žiakov: Melicherčíková Simona, 1.B, Belanová Zoja 5.A, Demeterová Simona 5.B, Bašková Ema 6.A, Malíčková Hana 7.A, Tóthová Nikoleta 9.A .

            Všetkým zúčastneným ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

            Tu sú niektoré zo zúčastnených prác.                                   spracovala: Mgr. J. Pahulyiová

          • DOTÁCIA NA STRAVU OD 01.05.2023.

          • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti

            o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú základnú školu.

             

            S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti MPSVaR SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje základnú školu, ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

             

            Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

            • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
            • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

            V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

            • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu  je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
            • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do ZŠ).

             

            Ak Vaše dieťa navštevuje a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu, a to na predpísanom tlačive (návratka),  ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania: Základnej školy Mojmírovce - školská jedáleň  najneskôr do 31.03.2023.  V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni nestravuje, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov – prihláška na stravovanie.

             

            V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania v stanovenom termíne, na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského polroka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

             

            Svoj záujem o stravovanie žiaka viete potvrdiť i cez EDUPAGE:

            Žiadosti/Vyhlásenia - Žiadosť o dotáciu na stravu - NÁVRATKA!

             

            Navratka_Dotacia_na_stravu.docx

             

          • Kolekcia voľnočasového oblečenia Základnej školy Mojmírovce.

          • Pekný deň všetkým!


            Máme pre Vás skvelú novinu!


            Naša základná škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia.

            O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci. Náhľad kolekcie vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/zsmojmirovce/

             

            Objednávanie je už spustené a bude možné len do 29.3. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok z našej školskej kolekcie.
            Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!  


            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

              
            S pozdravom a prianím krásneho dňa vedenie školy.

          • SÚŤAŽ

          • Vážení rodičia,

            Obchodný reťazec Kaufland a.s., odštartoval novú súťaž Ekobúk, do ktorej sme sa zapojili s deťmi so ŠKD – Mojmírovce. Do tejto súťaže sa môže zapojiť široká verejnosť, teda aj Vy - rodičia našich žiakov. Za každých 20 € nákupu v Kauflande získate - balíček s 5 nálepkami (ktoré potešia deti) a 1 unikátnym kódom (ten poteší nás – naše deti), a práve s týmto kódom môžete zahlasovať, za našu školu – ZŠ – MOJMÍROVCE.

            Zapojiť do súťaže, sa môžete na stránke https://ekobuk.sk/sutaz/hlasovanie/Mojmirovce%20/.

            Hráme o skutočne užitočné a praktické ceny

            5x Poukážka na nákup altánka v hodnote 3 000 €

            Altánok je ako stvorený na exteriérové školské aktivity a oddych na čerstvom vzduchu.

            5x Interaktívna tabuľa s projektorom

            5x 4 ks záhradných stolov s lavicami

            Ďakujeme za Vaše hlasy – kódy.

            Vychovávatelia ŠKD

          • MUZIKÁL CYRANO Z PREDMESTIA

          • Krásne jarné počasie prispelo siedmakom a ôsmakom k veľkolepému umeleckému zážitku z muzikálu Cyrano z predmestia. Deň sme začali presunom do nášho hlavnému mesta. Po prezretí Grasalkovičovho paláca a prechádzke Obchodnou ulicou sme sa s očakávaním usadili v sále divadla Nová scéna. Hneď v prvých minútach nás do deja vtiahla dynamická hudba, tance a úžasné výkony hercov. So zatajeným dychom sme sledovali príbeh láskou strápeného Cyrana, krásnej a talentovanej Roxany, či spočiatku bezstarostného, neskôr životom sužovaného Jána. V muzikáli sme videli kontrast medzi neuveriteľnou obetavosťou a chamtivosťou, fyzickou krásou a znetvorenosťou, dobrosrdečnosťou a sebeckosťou. Tragický koniec hlavných postáv vyburcoval emócie publika a v nejednom oku sa mihla slza. Plní dojmov, postrehov, otázok a pocitov sme cestou späť diskutovali a rozoberali strhujúci príbeh. Muzikál bol skvelým spestrením našich vyučovacích dní a už sa nevieme dočkať ďalšieho predstavenia.

            spracovala: Mgr. Blanka Sabolíková

          • ZIMNÉ OLYMPIJSKÉ HRY 2023 V ŠKD

          • Dňa 6.3.2023 sa konali v ŠKD – Mojmírovce, „Klubácke ZOH 2023“,

            Pre deti zo ŠKD sme pripravili športovo-zábavné popoludnie s názvom Zimné Olympijské hry 2023. Zimná – klubácka olympiáda sa niesla v duchu olympijského hesla:

            ,,Nie je dôležité vyhrať, ale zúčastniť sa“.

            Dopĺňame: zabaviť sa, zasúťažiť si a zašportovať si : o )))

            Toto heslo sa nám podarilo naplniť po všetkých stránkach.

            ZOH sme začali slávnostným sprievodom, chodbami našej školy až do telocvične. Deti niesli s úctou a hrdosťou Olympijskú vlajku, za sprievodu Olympijskej hymny. Po príchode na „štadion“ -  do telocvične,sme hrdo zaspievali Slovenskú hymnu a odznel aj slávnostný Olympijský sľub.

            Sľubujeme, že si na týchto Klubáckych olympijských hrách,

             zašportujeme v rytierskom duchu, pre česť našej krajiny a školy.

            Sláva športu.

            Kapitáni – najstarší štvrtáci, si vyžrebovali svoje tímy. Jednotlivé tímy, boli zmiešané, čo viedlo k aktívnej spolupráci mladších žiakov so staršími. Deti si merali sily v rôznych zábavných disciplínach.

            Súťažné  "snehové" disciplíny:

            • 1. Guľovačka „snehuliaka“
            • 2. Bežkovanie na „lyžiach“ alebo „s lyžiarskými palicani“ okolo rozostavených snehuliakov
            • 3. Vločková  štafeta
            • 4. Hokejový slalom
            • 5. Zimná skladačka: tímová práca, skladáme z písmen čo najviac zimných slov
            • 6. Ťahanie sánok zasneženým lesom : o )))

             Umiestnenie tímov:

            1. Filip Sládeček – (162 bodov) kapitán víťazného tímu
            2. Dominik Rumanovský – (153 bodov) kapitán strieborného tímu
            3. Jonatán Halanda – (144 bodov) kapitán bronzového tímu
            4. Damián Dugovič - (131 bodov)
            5. Alexej Molnár – (127 bodov)
            6. Oliver Koegelenber - (122 bodov)

            Víťazné družstvá si vybojovali parádne medaily.

            Pre všetky tímy sme pripravili darčekové košíky - plné rôznych dobrôt...

            (maškrtky nám zostali z plesu – ĎAKUJEME VÁM MILÍ RODIČIA)

            Skvele sme si zašportovali, zasúťažili si a hlavne sme sme sa  zabavili.😊.

            Vychovávatelia ŠKD – Mojmírovce.

            spracovala: K. Bašková

          • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE- ČARODEJNÍK Z KRAJINY OZ

          • Dňa 8. marca žiaci 1. ročníka navštívili Staré divadlo Karola Spišáka v Nitre. Predstavenie malo názov: Čarodejník z krajiny OZ. Bola to hudobná rozprávka podľa amerického spisovateľa L. Franka Bauma o zázračnej krajine Oz, o putovaní malej Dorotky, jej verného psíka Tota, strašiaka Hastroša, plechového drevorubača Plecháča a zbabelého leva Bojka, ktorí svojou odvahou, rozumom a srdcom porazili zlú čarodejnicu Elfabu a odhalili, že niekedy aj moc tých najväčších kúziel a čarov môže byť len ilúzia a že každý môže dosiahnuť všetko po čom túži, ak bude naozaj veľmi chcieť.

            „Stačí zavrieť oči, spraviť tri kroky a silno a úprimne si priať svoje želanie… Jeden, dva tri.“

            Bol to úžasný zážitok, ktorý sme prežili spolu s našimi deťmi na predstavení „ČARODEJNÍK Z KRAJINY OZ“. Deti boli nadšené, očká im žiarili a s napätím očakávali ako sa daný príbeh skončí. Cestou do školy sme počúvali len o úžasnom predstavení. Bolo to dynamické, veselé, akčné, scény a kulisy ohromujúce…naozaj zážitok.

            spracovala: Mgr. Ľubica Malíkovová                               

          • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE

          • Mesiac marec sme začali krásne literárne. Hneď 1. marca sa deti štvrtého a šiesteho ročníka vybrali do Divadla Andreja Bagara v Nitre na predstavenie Robin Hood. Bol to veľmi zaujímavý, historický príbeh. Deťom bol predstavený vtipne s modernými prvkami. Žiakov predstavenie veľmi zaujalo, zabavili sa a interagovali s hercami. Prejavili cit pre spravodlivosť a vložili sa do deja za záchranu Robina Hooda. Po predstavení sme si išli ešte pozrieť podhradie so známymi sochami (Corgoň, Pribina, Cyril a Metod) a na záver sme sa nechali uniesť pohľadom na Nitru z nádvoria hradu.

            spracovala: Mgr. M. Poledníková

          • LYŽIARSKY VÝCVIK V JASENSKEJ DOLINE

          • Druhý februárový týždeň 6. až 10. 2. 2023 sa žiaci našej školy, ôsmeho a deviateho ročníka, zúčastnili lyžiarskeho výcviku v Jasenskej doline. Privítala ich krásna zasnežená príroda a nádherné počasie, ktoré im vydržalo počas celého týždňa. V prvý deň, všetkých 36 žiakov, otestovali svoje zručnosti v lyžovaní a rozdelili sa do troch skupín. Každý deň strávili na lyžiach a svahu približne 5 hodín. Skúsenejší lyžiari sa zdokonaľovali pod vedením pani učiteľky Zuzany Illešovej a začiatočníci, sa za pomoci pani inštruktorky a pána učiteľa Ondreja Mlyneka postupne učili základy lyžovania. Na konci výcviku všetci zvládli vyviesť sa na vleku a zlyžovať svah. V predposledný deň sa uskutočnili preteky v slalome na lyžiach a nasledovalo vyhodnotenie pretekov. Každý večer mali program v podobe súťaží. V strede týždňa im lyžovanie spestrila milá návšteva pána farára Josefa Marka a po poludňajšom odpočinku navštívili dedinku Horné Jaseno. Po náročnej 13,4 km túre si večer dopriali zaslúžený odpočinok. Všetci prišli domov ako skvelí lyžiari s množstvom zážitkov. Ema Kozelová, Tereza Benčíková, žiačky 8. A

            spracovala: PaedDr. Ž. Benčíková

          • ROZPOHYBUJME SA – ŠPORTUJE CELÁ ŠKOLA

          • Začiatok marca sme vo veľkej telocvični ZŠ v Mojmírovciach potvrdili športovým podujatím, do ktorého sa zapojili všetky ročníky druhého stupňa (5. – 9.r.). Súťaž prebiehala v dvoch kategóriách: 5.–6. ročník a 7.–9.ročník. Cieľom bolo v čo najkratšom čase absolvovať kondičnú dráhu s netradičnými prvkami. Tímový duch, zodpovedné správanie členov družstva a absolútne nasadenie sa napokon v 1.kategórii najviac prejavilo vo výkone 6.B triedy, ktorá si vybojovala v súťaži 1. miesto. Na 2. mieste sa umiestnila 6.A a 3. miesto obsadila 5.B. U starších žiakov si stupne víťazov rozdelili triedy, ktorých výkonový rozdiel bol veľmi tesný. Najviac šťastia sa tentokrát usmialo na 7.B triedu, ktorá v tesnom závese za sebou zanechala 8.B (2. miesto) a 9.A (3.miesto). Všetky triedy však ukázali niekoľko výnimočných individuálnych výkonov, ale i prejavy súdržnosti a vzájomného podporovania sa v kolektívoch. Chvíle čakania na samotné súťaženie boli vyplnené gymnastickým kruhovým tréningom v malej telocvični.

            Žiaci našej školy pri športových podujatiach prejavujú radosť z pohybu a chuť zlepšovať svoje výkony, čo je v súčasnej dobe veľmi cenná devíza. Veríme, že ich ďalšími plánovanými súťažami opäť potešíme.

            spracovala: PaedDr. A. Slížová

          • OKRESNÉ KOLO DEJEPISNEJ OLYMPIÁDY

          • Dňa 8.februára 2023 sa uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády. Súťaž prebiehala formou vedomostného testu, ktorý mal 3 časti: monotematickú časť, učivo z príslušného ročníka a regionálnu históriu. Školu reprezentovali: Matej Kováč, Ľuboš Hurta IX.A, Michal Čerešník VIII.A, Vladimír Veselovský  VII.A a Lenka Šmitalová  VI.B. Veľmi dobré umiestnenie získali: Damian Hruška VI.A- 4.miesto a Marianna Holecová VII.A- 5.miesto. Sme radi, že našich žiakov história zaujíma a tešíme sa, že sa olympiády zúčastnili v takom počte. Srdečne gratulujeme! Tešíme sa na ďalšie úspechy!

            žiakov pripravoval a článok napísal: Mgr. Jaroslav Lang

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje