• EXKURZIA DO ENERGOLANDU MOCHOVCE

          • Dňa 7.12.2022 sa konala exkurzia do Energolandu Mochovce. Po príchode do cieľa sa nás ujala p. lektorka. Exkurziu sme zahájili pri tepelnom zrkadle, pokračovali sme do 3D kina, v ktorom sme mohli zažiť zrod našej planéty s jej postupným vývojom až po súčasnosť. Bližšie sme pochopili vznik fosílnych palív, ale aj využitie ekologických zdrojov energie. Zoznámili sme sa s percentuálnym rozložením typov elektrárni v Európe, s výrobou elektrickej energie v tepelných, vodných, veterných a solárnych elektrárňach. Najzaujímavejšou formou bola výroba elektrickej energie v jadrovej elektrárni.  Na  modeli reaktora sme pochopili princíp a zložitosť tohto systému, ale zároveň aj bezpečnosť a šetrnosť k životnému prostrediu. V závere prehliadky sme si mohli vyskúšať rôzne interaktívne hry.

            spracovala: Mgr. D. Valíčková

          • VIANOČNÁ POŠTA PRE SENIOROV 2022

          • Cieľom dobrovoľníckeho projektu VIANOČNÁ POŠTA PRE SENIOROV je napísať na Vianoce pozdrav neznámym starkým do domova dôchodcov. Táto milá kampaň sa koná už šiesty rok a práve do tohto ročníka sa zapojili aj naši žiaci druhých, tretích a štvrtých ročníkov. Ich cieľom bolo vyčariť úsmev na tvári seniorov prostredníctvom ručne napísaného vianočného pozdravu doplneného o farebné ilustrácie.  Zapojením sa do výzvy sme obdarili 75 dôchodcov, ktorí úž teraz vedia, že na nich niekto myslí.

            Ďakujem všetkým, ktorí sa zapojili.  Mgr. A. Špitálska

          • KOĽKO LÁSKY SA ZMESTÍ DO KRABICE OD TOPÁNOK

          • Tak znie názov kampane, ktorej cieľom je obdarovať na Vianoce seniorov v domovoch dôchodcov. Hlavnou myšlienkou je urobiť radosť osamelým, priniesť im niečo výnimočné do často stereotypných dní, postarať sa o milé prekvapenie a potešiť ich maličkosťou. Do zbierky sa mohol zapojiť každý dobrý človek na Slovensku. Stačilo naplniť krabicu od topánok maličkosťami, ktoré môžu potešiť babičku alebo deduška. V tomto roku sa zapojila naša škola a žiaci spoločne v triedach vkladali do krabíc niečo voňavé, niečo sladké či slané, niečo na čítanie či na zahriatie, niečo na pamiatku a niečo ručne vyrobené. Ďakujem všetkým žiakom, ktorí sa zapojili. 

            spracovala: M. Palatická

          • VÝCHOVNO-VZDELÁVACÍ PROGRAM O BÁBKOVOM DIVADLE - ČARO TRADIČNÝCH BÁBOK.

          • V piatok 9. 12. 2022, prišiel medzi nás PhDr. Matej Šiška, PhD. zo Starého divadla Karola Spišáka v Nitre. Tentoraz si pre našich žiakov pripravil pútavú prezentáciu, ČARO TRADIČNÝCH BÁBOK názorne, konkrétne a interaktívne odprezentoval výchovno-vzdelávací program o bábkovom divadle. Všetky deti mali možnosť nahliadnuť do sveta bábok, bábkoherectva, akoby tak trošku do „zákulisia bábkového divadla“.

            Dozvedeli sa mnoho zaujímavých informácii – napríklad, že najstaršia bábka na svete má až 27 000 rokov a bola vyrobená v PRAVEKU – dobe ľadovej z kla mamuta.

             Už vieme že existujú tri druhy bábok:

            maňušky (na rukách)  - , javajky (na paličkách) - marionety (na špagátoch)

            maňuška - bábka, ktorá je animovaná zdola. Bábkar je skrytý za bariérou, ktorú nazývame paravan. Tento typ bábky ma zospodu otvor, do ktorého sa dá navliecť ruka herca. On pomocou troch prstov (dva na ručičky bábky a jeden na hlavičku) dokáže ovládať bábku.

            marioneta - bábka vodená zhora. Obyčajne býva upevnená na drôtoch alebo nitiach, ktoré sú priviazané na tyčke v tvare písmena X. Bábkar drží tyčky jednou rukou a vodí bábku po malom javisku. Druhá ruka ťahá za nitky, ktoré bývajú priviazané k rukám, kolenám, členkom alebo chrbtu.

            javajka - spodom vodená divadelná bábka (vajang). Zozadu sa pripevní na tyčku (čempurita), ktorá slúži ako držadlo pre bábkara. Ten sedí za plátnom a dvoma ďalšími tenkými tyčkami hýbe rukami bábok. Na podobnom princípe fungujú aj tieňové bábky, ktoré vrhajú tieň na plátno. (videli sme zložitejšie Ruské javajky aj jednoduhšie  javajky z ostrova Jáva)

            Všetky bábky si deti aj vyskúšali.

            Ďakujeme  PhDr. Matejovi Šiškovi, PhD. - Slavoborovi Nitrianskemu

            za pútavé rozprávanie a názorné ukážky.

            Naše stretnutie dopadlo na výbornú.  

            Vychovávatelia ŠKD :)

            Katarína Bašková 

        • MIKULÁŠ V NAŠEJ ŠKOLE.
          • MIKULÁŠ V NAŠEJ ŠKOLE.

          • Zaduj, víchor! Vločky splaš!

            Nech už je tu Mikuláš!

            Ľavá nôžka, pravá nôžka,

            nakuknem mu do batôžka

            a pomôžem vybaliť.

            Zaplníme školu hneď!

            6. decembra sa  v našej škole, šírila MIKULÁŠSKÁ NÁLADA : o )))

            Zrazu zacinkali zvončeky a vo dverách sa objavil očakávaný sv. Mikuláš s anjelom a nezbednými čertami. Predstavte si všetkým deťom priniesol chutnú sladkosť za ich poslušnosť a pracovitosť. Dozvedel sa, že v školskom klube máme veľmi šikovné deti a tak im priniesol plné vrece didaktických hier – Ubongo, Tik Tak bum, Magická dúhová guľôčková hra – bohatú nádielku doniesol do všetkých šiestich oddelení.

            Deti žiarili radosťou a šťastííím... Veľmi pekne ďakujeme za štedré darčeky, MILÝ MIKULÁŠ.

            Vychovávatelia ŠKD :o)

            Katarína Bašková

          • ADVENTNÉ OBDOBIE V ŠKD – LAMPIONOVÝ SPRIEVOD

          • ADVENT - obdobie, ktoré má v našich srdciach zapáliť pokoj, vieru, lásku a nádej...

            Dňa 25.11 sa všetky oddelenia ŠKD spojili a zo školského dvora s hrdosťou vykročil LAMPIONOVÝ SPRIEVOD s viac ako stovkou detí...

            Deti si s hrdosťou niesli svoje ručne vyrobené lampášiky. Naše pokojné kroky nás viedli okolo kaštieľa, kostola a smerovali na Námestie sv Ladislava, k nádhernému adventnému vencu.  Zaspievali sme si a pomyselne zapálili prvú adventnú sviecu POKOJA,

            LAMPIÓNOVÝM SPRIEVODOM sme si i my v ŠKD pripomenulili toto krásne prípravné obdobie - na oslavy blížiacich sa vianočných sviatkov.

            Prvá adventná nedeľa pripadla na 27. novembra a započala obdobie adventu.

            Vychovávatelia ŠKD :o)

            Katarína Bašková

             

          • Prerušenie vyučovania 13.-19.12.2022

          • Vzhľadom na vysokú chorobnosť žiakov Základná škola Mojmírovce prerušuje vyučovanie v čase od utorka 13.12. - do pondelka 19.12.2022 vrátane.

                                  

                                                                                                                                            Ďakujeme za porozumenie.

             

             

             

            RUVZ_NR_ZS_Mojmirovce_20221212_141605.pdf

            ZS_Mojmirovce_20221212_141610(1).pdf

             

          • DIVADELNÉ PREDSTAVENIE ROBIN HOOD

          • Príbeh o legendárnom hrdinovi Robinovi Hoodovi preniesol žiakov dvoch piatych tried druhého decembra 2022 do prostredia Anglicka, do čias vládnutia kráľa Richarda I. Levie srdce. Dramatické výkony hercov DAB v Nitre, ako napríklad Petra Oszlíka v hlavnej postave Robina Hooda, Tomáša Tureka v úlohe šerifa z Nottinghamu a ďalších účinkujúcich, vyzdvihli lásku, úprimnosť a dobrotu srdca nad túžbou po moci. Po skončení predstavenia sme navštívili Vianočné mestečko na Svätoplukovom námestí, kde sme zažili predvianočnú atmosféru v podobe farebných ozdôb, medovníkov a voňavej horúcej čokolády. Na pamiatku na tento veľmi príjemne strávený deň sme sa odfotografovali pred dreveným betlehemom pri krásne ozdobených vianočných stromčekoch.

            spracovala: Mgr. Dagmar Kiššová

          • PREDVIANOČNÁ VIEDEŇ

          • Po trojročnej pauze sme si v predvianočnom období opäť raz našli čas na návštevu metropoly Rakúska–Viedne. S malou dušičkou, no s veľkými očakávaniami sa 57 žiakov a 4 učiteľky ZŠ Mojmírovce vybrali na jednodňový poznávací zájazd slávnej bašty Habsburgovcov. Aby sme si vianočne naladili aj naše chuťové poháriky, spestrili sme si úvod cesty návštevou známej čokoládovne v Kittsee. Po presune do Viedne nasledovala expresná prehliadka známych pamätihodností v okolí Námestia Márie Terézie–Rakúskeho parlamentu, Radnice a Hofburgu. Svoje vedomosti z ríše prírody a histórie sme si doplnili v Prírodovednom múzeu, ktoré je unikátne svojou zbierkou i rozlohou. Jazykové znalosti sme si precvičili napríklad i pri drobných nákupoch suvenírov a jedla na Mariahilfer Straße. Za súmraku nám úsmev na tvári vyčarila nádherná výzdoba a scenéria na vianočných trhoch na Radničnom námestí. Niektorí dokonca neodolali vábeniu verejného korčuľovania, aké v našich končinách nemá obdobu. Tých skvelých zážitkov bolo vskutku neúrekom, no za všetky spomeniem potlesk vďaky od žiakov na záver našej cesty. Napriek našim úvodným obavám si s radosťou sľubujeme: „O rok Auf Wiedersehen“!

                                                                                                          spracovala: PaedDr. A. Slížová

          • IMATRIKULÁCIE PRVÁKOV

          • Školská brána otvorená, písmenkami podoprená,

            kto do nej vojde, triedu si nájde,

            či je ona či je on, zazvoní mu školský zvon ...

             

            ... aj tieto slová sa niesli sálou, keď vstupovali do nej naši prváci. Boli plní elánu, ale i napätia, aby sa v čo najlepšom svetle ukázali pred rodičmi, čo všetko sa už v škole za dva mesiace naučili. Úvodné slovo mala p. riaditeľka, ktorá sa prihovorila aj našim najmenším.

                        Po úvodnom tanci sa všetci spoločne preniesli na hodinu matematiky, kde ukázali rodičom, ako vedia počítať. Na interaktívnej tabuli sa predviedli ako správni počtári, ktorí bez problémov vypočítali všetky príklady. Počítanie im išlo perfektne aj po anglicky. Nezahanbili sa ani v slovenskom jazyku. Úlohy na interaktívnej tabuli ich neprekvapili. Zvládli ich bez jedinej chyby. Zahrali sa aj s kockou popísanou slovami, ktoré čítali. Básne na písmená, piesne, prstová rozcvička a cvičenie po anglicky – to sú všetko úlohy, ktoré naši prváci zvládli. A pretože boli všetci šikovní, mohli zložiť slávnostný sľub.

             

            My žiaci Základnej školy v Mojmírovciach sľubujeme,

            že pre našu školu budeme iba potešením,

            že sa vždy budeme vzorne správať, na vyučovanie sa usilovne pripravovať.

            Svoju školu vždy hrdo reprezentovať. Do školy pravidelne a načas chodiť.

            Všetci si v tom budeme vzájomne pomáhať.

             

            Na záver boli pasovaní za žiaka našej školy. Všetkým prvákom prajeme veľa šťastia, úsmevov a úspechov v škole.

             

            Mgr. Jana Arpášová

        • FAREBNÉ CHVÍLE ADVENTU
          • FAREBNÉ CHVÍLE ADVENTU

          • Advent (z lat. adventus- príchod) je obdobím prípravy na najkrajšie sviatky v roku – Vianoce. Aj naša základná škola si chce toto obdobie sprítomniť nielen výzdobou tried a chodieb, ale aj symbolickými farbami oblečenia počas niektorých z dní, ktoré nás v ňom čakajú. V piatok 2. decembra sa oblečieme do modrej farby, symbolizujúcej nástup zimy a prvých vločiek. Pokračovať budeme červenou farbou oblečenia 6. decembra, kedy ako každý rok navštívi našu školu Mikuláš so sladkými prekvapeniami. V utorok 13. decembra si v tajomnej bielej farbe čistoty pripomenieme sviatok sv. Lucie. Atmosféru blížiacich sa vianočných sviatkov si sprítomníme zeleným oblečením v posledný školský deň pred vianočnými prázdninami, t. j. 22. decembra 2022.

            Veríme, že nastávajúce adventné obdobie si spríjemníme dňami plnými šťastia a radosti.

            2. 12. - MODRÁ        6. 12. – ČERVENÁ       13. 12. – BIELA         22.12. ZELENÁ

          • TURNAJ VO VYBÍJANEJ

          • Sprievodným podujatím Európskeho týždňa boja proti drogám bol v Základnej škole v Mojmírovciach v novembri Turnaj vo vybíjanej. Účastníkmi boli zmiešané družstvá žiakov 5.- 8. ročníka. Súťaž prebiehala v dvoch kategóriách: 5. – 6. ročník a 7. – 8. ročník. V kategórii mladších žiakov si prvé miesto vybojovali žiaci z 5.B, 2. priečku obsadili žiaci 6.B a bronzové umiestnenie si napokon vybojovali žiaci zo 6.A.V kategórii starších žiakov sa s výrazným náskokom bodov najviac darilo tímu z 8.B, druhé miesto obsadili žiaci 8.A a na treťom mieste sa tešili žiaci zo 7.A. Priebeh súťaže, ako i správanie účastníkov boli poznačené radosťou z pohybu. Turnajom so sloganom: „Vezmi loptu, nie drogu!“ sme podčiarkli myšlienku voľby zdravia a aktívneho trávenia voľného času mladej generácie.

                                                                                                                            PaedDr. A. Slížová, Mgr. Zuzana Illéšová

          • ZBER GAŠTANOV

          •  

             

            Počas jesenného obdobia prebiehal na našej škole Zber gaštanov.

            Po zhodnotení zberu pagaštanu konského za rok 2022 spoločnosťou CALENDULA, a.s., Nová Ľubovňa sa naša škola umiestnila na 3. mieste zo zapojených škôl z celého Slovenska a bude finančne odmenená sumou 50,00 Eur.

             

            Zapojilo sa do neho veľa žiakov a celkovo sme vyzbierali 2823 kg, čo bolo o 200 kg viac ako v minulom školskom roku. Vyzbierané gaštany poslúžia v zime na prikrmovanie lesnej zveri. Tu sú najlepší jednotlivci, ktorí priniesli najviac gaštanov:

            1. miesto: Barbora Ráczová V. A 545 kg
            2. miesto: Leo Palka I. A 404 kg
            3. miesto: Kristína Klčovanská III. B 265 kg
            4. miesto: Róbert Kincel V. A 150 kg
            5. miesto: Hana Kmeťová 135 kg
            6. miesto: Tobias Vašš 133 kg.

            Všetkým žiakom, ktorí sa do zberu zapojili, ďakujeme a dúfame, že každým rokom budeme mať čoraz väčší počet nazbieraných kilogramov.

            spracovala: Ing. K. Benčíková

          • HALLOWEEN - NOC V ŠKOLE

          • Vo večerných hodinách dňa 27. októbra 2022 sa naša škola zmenila. Bolo v nej strašidelne. Preobliekla do „halloweenskeho“ šatu.  V túto noc, keď ožili všetky strašidlá a duchovia, sa žiaci tretieho a štvrtého ročníka rozhodli, že spoločne s ich triednymi pani učiteľkami strávia halloweensku noc v škole. Pre žiakov boli pripravené tvorivé dielne, strašidelná obhliadka školy. Tí, ktorí zvládli nočný pochod obcou si zatancovali na diskotéke. Vyskákaní a vytancovaní sa pobrali do svojich tried, do spacákov a strašidelná noc pokračovala pri strašidelných rozprávkach. Obrovské poďakovanie patrí duchom a strašidlám z deviatej triedy za najhrôzostrašnejšiu obhliadku školy a v neposlednom rade našim žiakom, ktorí dokázali, že odvaha im rozhodne nechýba.

            spracovala: Mgr. A. Špitálska

          • ÚČELOVÉ CVIČENIE

          • Účelové cvičenie bolo tentokrát trochu netradičné, nakoľko každý ročník obdržal niekoľko máp. Žiaci sa rozdelili do skupín a podľa inštrukcií a trasy plnili zadané úlohy a hádanky.

            Žiaci napísali.  V krásnu slnečnú stredu sme sa išli prechádzať po Mojmírovciach. Videli sme veľa zachovaných pamiatok. Jednou z prvých pamiatok bol najstarší strom v Mojmírovciach. Potom sme sa presunuli pred kostol, pri ňom sa niekedy nachádzala stará pošta. Zistili sme, že teraz sa tam nachádza lekáreň. Po malom presune sme sa ocitli pred budovou fary, pred ktorou stojí socha Jána Nepomuckého. Následne sme videli hasičskú zbrojnicu, ktorej patrónom je svätý Florián. Išli sme okolo nefunkčnej pálenice. Rodný dom Antona Grasalkoviča sa nachádza na Sedliackej ulici. Vychádzku sme ukončili príchodom do školy. Na tento deň budeme spomínať veľmi dlho.Žiaci z 8.B.

            Náš pochodový deň.

            Nebolo ani jedného vetra

            a prešli sme asi vyše kilometra.

            Nohy nás boleli, aj tak sme kráčali.

            Písali sme si poznámky, ale nebolo to na známky.

            Počasie bolo pecka.

            Jedlo, pitie sme si dali do vrecka.

            Videli sme veľa pamiatok a tešili sme sa na piatok.

            Miro a Aďo 7.B

          • KRÚŽOK TÚRY DO LITERATÚRY – ŠURANY

          • Žiaci napísali.

            Bola to pekná a zábavná cesta autobusom a vlakom. Dozvedela som sa o meste Šurany niečo viac. Stretli sme sa so spisovateľom Miroslavom Eliášom. Boli sme aj v synagóge, kde boli zachované historické predmety. Ninka Dobrovodská

            Výlet do Šurian sa mi veľmi páčil. Cestovali sme autobusom, ale aj vlakom. Lístky sme si kupovali samy. V Šuranoch sme sa stretli s historickým spisovateľom Miroslavom Eliášom. Každému sa nám aj podpísal. Domov sme sa vrátili až večer. Bolo to super! Nelka Palková

            spracovali: N. Polákova, M. Palatická

          • DO ŠKOLY PEŠO ČI NA BICYKLI

          • V septembri a októbri mali žiaci našej školy možnosť zapojiť sa do kampane Európsky týždeň aktívnej mobility, ale aj do celoslovenskej súťaže „Do školy na bicykli“, a to tak, že do školy mali prísť pešo, na bicykli, alebo kolobežke. Spolu to bolo 15 dní.

            Do súťaže sa zapojilo 162 žiakov. Spomedzi tried bolo najviac zapojených žiakov zo 7.B a to 26. Z toho niektorí prišli raz, niektorí viackrát, ale len 18 žiakov našej školy prišlo takto všetkých 15 dní. Sú to títo žiaci: Janko Bartek a Kevin Farkaš z 1.B, Lucka Kľučková, Markus Bačinský, Mária Kudriová z 2.A, Ninka Tomková, Sebastian Kudri, David Polák z 3.B, Tobias Mokráš zo 4.A, Roderik Bužík, Peter Farkaš zo 4.B, Tomáš Farkaš z 5.B, David Fazekaš zo 6.A a Adam Mikulášik, Michal Čerešník, Ema Kozelová, Tatiana Liková, Katarína Visolajská z 8.A, ktorí boli aj odmenení.

            Iste, mnohí nemajú možnosť prísť pešo, alebo na bicykli, keďže nebývajú v Mojmírovciach. Alebo niektorí nemali dochádzku 15 dní preto, lebo boli chorí. A možno sa len zabudli zapisovať. Ale sú aj takí, čo sa len z pohodlnosti nechajú doviesť do školy autom. Tak, či tak, zapojení žiaci spravili aspoň niečo pre svoje zdravie, ale aj životné prostredie a dúfam, že v tom budú pokračovať aj mimo súťaž a pridajú sa k nim aj ďalší.

            spracovala Mgr. K. Kotryová

        • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠKOLSKÝCH KNIŽNÍC
          • MEDZINÁRODNÝ DEŇ ŠKOLSKÝCH KNIŽNÍC

          • Medzinárodný deň školských knižníc vyhlásila Dr. Blanche Woolls, prezidentka Medzinárodnej asociácie školského knihovníctva (IASL) a pripomína sa od roku 1999. Deň je oslavou školských knižníc, ich významu a prínosu pri vzdelávaní detí. Hlavnou myšlienkou je podpora vzťahu žiakov ku knihám, školskej knižnici, čítaniu a poznávaniu a získanie si väčšieho počtu milovníkov literatúry. Pripomína sa každý štvrtý októbrový pondelok.  Prečo by sme si mali nájsť čas na ich čítanie? V minulosti knihy patrili do rúk len vzdelaným, vysokopostaveným ľudom, zvyčajne mužom. Neskôr sa pohľad na knihy výrazne zmenil; ženy i deti čoraz častejšie čítali knihy a kniha sa tak stala predmetom, ktorý spájal ľudí rôznych vekových skupín. Dnes je kniha dostupnou pre každého, kto má rád príbehy, kto sa rád všeličo nové dozvie, kto má rád šušťanie papiera a vôňu  stránok posiatych písmenkami a obrázkami.  Jedným zo spôsobov ako propagovať zaujímavé knihy, je knižný veľtrh.  V stredu  sa počas troch hodín sa pre žiakov 1.- 9. ročníka otvoril Knižný veľtrh v každej triede. Žiaci si priniesli svoju obľúbenú, alebo poslednú prečítanú knihu. Knihu predstavili svojim spolužiakom, podľa vlastného výberu prezentácie. Žiaci si v triede vytvorili čitateľskú poličku, kde si budú zapisovať knihy, ktoré v tomto školskom roku prečítali. V závere školského roku bude čitateľská polička vyhodnotená.

            spracovala:M. Palatická

            Trieda II.A si vybrala knihy J. Čapka O psíčkovi a mačičke a knihu M. Ďuríčkovej Danka a Janka. Prečítali sme si ukážky, urobili sme si ,,mini čitateľský denníček,, a dramatizovali sme príbehy z oboch kníh. Knihy budeme čítať aj naďalej v rámci doplnkového čítania. Obe knihy si žiaci ,, uložili do zhotovenej nástenky - čitateľská polička. Žiaci si priniesli aj vlastné obľúbené knihy - predstavili ich spolužiakom a inšpirovali ich k prečítaniu zaujímavých príbehov. Počas hodiny INF žiaci nadviazali na spracovanie zaujímavých kníh, z ktorých ukážky si čítali na SJL. Na hodine INF sa zahrali na ilustrátorov a vyrobili pekné a zaujímavé ilustrácie obľúbených kníh prostredníctvom aplikácie skicár. 

            spracovala: PaedDr. M. Eliášová

          • ZÁLOŽKA DO KNIHY

          • 13. ročník česko-slovenského projektu "Záložka do knihy spája školy" organizuje Slovenská pedagogická knižnica v Bratislave

            Každoročne sa zapájame do projektu záložka do knihy, ktorý spája školy. V tomto školskom roku sme spolupracovali už tretí krát so Základnou škola T.G. Masaryka z družobnej obce Šardice. Žiaci mohli vyrábať záložky v tvare filmového pásu, alebo fotografií, na tému „Môj literárny príbeh čaká na Tvoje prečítanie“. Vzájomne  sme si vymenili osemdesiat záložiek. Päťdesiat pre ročníky 1.-5. a tridsať pre ročníky 6.-9. Snažili sme sa žiakov počas tvorby motivovať aj k zdieľaniu kontaktu, aby mohli vzniknúť nové  priateľstvá. Náš zámer do budúcnosti s pani učiteľkou Jarmilou Mokrou zo Šardíc  je navštíviť so žiakmi školu aby si žiaci záložky odovzdali osobne.                                                                 spracovala: Monika Palatická

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje