• Projekt Digitálny žiak - Digitálny príspevok pre žiakov SR

          • Vážení rodičia, milí žiaci,                     

            dovoľujeme si Vás informovať o národnom projekte Digitálny príspevok pre žiakov Slovenskej republiky (Digitálny žiak), ktorý je určený aj pre žiakov našej školy. Predmetom projektu je vybavenie cieľových skupín projektu digitálnym vybavením, formou príspevku na jeho nákup. Výška príspevku je 350 eur.

            Cieľom národného projektu je podpora rozvoja digitálnych zručností vo všeobecnosti a to prostredníctvom podpory nákupu digitálneho vybavenia. Prostredníctvom vybavenia cieľových skupín potrebným digitálnym vybavením a softvérom sa aktívne nepriamo podporí využívanie digitálnych technológií aj vo vzdelávacom procese. Projekt má za cieľ aj zlepšiť inklúziu a prístup k digitálnym technológiám pre žiakov zo sociálne znevýhodneného prostredia. Realizáciou projektu sa prispeje k plánovaným výsledkom intervencií OPII, pokiaľ ide o zvýšenie intenzity využívania služieb a vzdelávania sa v digitálnom prostredí.

             

            Cieľové skupiny:

            • žiaci, ktorí sú členmi domácnosti v hmotnej núdzi (príjem členov domácnosti nedosahuje sumy životného minima)
            • žiaci, ktorí majú vyjadrenie zariadenia poradenstva a prevencie o tom, že ich špeciálne výchovno-vzdelávacie potreby vyplývajú výlučne z ich vývinu v sociálne znevýhodnenom prostredí
            • žiaci, ktorí sú členmi domácností, ktoré neprekračujú 60% medián príjmu (na základe potvrdenia o výške príjmu, resp. doklad o nevykonávaní zárobkovej činnosti (napr. potvrdenie o nezamestnanej osobe)

             

            Bližšie informácie:

            https://digitalnyziak.sk/zakladne-informacie/

             

          • 1. DETSKÝ PLES KLUBÁKOV

          • Plesová sezóna začala aj v našej základnej škole, ZŠ- MOJMÍROVCE.

            ...plesové šaty, kravaty, košele, škrabošky...

            sme si pripravili a hurá, aj my v ŠKD môžeme plesať!

            Dňa 17.2. 2023, bola v ŠKD úplne iná atmosféra – konečne prišiel dlho avizovaný, veľmi očakávaný, výnimočný „veľký deň“ pre všetky deti zo ŠKD – Mojmírovce.

            Konal sa “1. Detský ples klubakov”.

            Hneď po vyučovaní bola všade prítomná radosť, slávnostné očakávanie, a tak trošku aj nedočkavosť a malé napätie, či všetko stihneme tak ako sme si predstavovali. V jednotlivých oddeleniach nastali slávnostné prípravy – prezliekanie, česanie a plesové maľovanie na tvár. Pre dievčatá bol veľmi príjemným prekvapením „skrášľovací kútik“, kde sa ich krásne tváričky ešte viac rozžiarili a bolo evidentné, že „maľovanie“ podčiarklo výnimočnosť tohoto dňa, o skutočne príjemný zážitok sa postarala pani R. BOSÁKOVÁ. Zrazu sme sa ocitli v spoločnosti galantných džentlmenov a dokonalých dám...Ples sme otvorili dlhým „radom spievajúcich detííí“, spoločne sme nôtili pieseň... DNES JE VEĽKÁ PARÁDA... spev sa niesol chodbami školy a smeroval postupne až do vyzdobenej jedálne, kde sa nám na tanečnom parkete podarilo sústrediť viac ako 100-ku detí : o ))). Vytvorili sme dokonalú tancujúcu detskú špirálu... Nasledovalo prvé kolo - ukážka základného tanečného kroku valčíka. Zaznel valčík: Na krásnom modrom Dunaji, a  deti sa  roztancovali, predviedli kroky valčíka samostatne i vo dvojiciach. Všetci to zvládli na výbornú a za skvele zvládnutú úlohu sme deťom pripravili malé prekvapenie - slávnostných „motýlikov“. Pre dievčatá sponu do vlasov a pre chlapcov pierko na golierik košele. Nasledovalo zábavno - tanečné kolo, v ktorom sme si zahrali známe detské hity, začali sme jednoduchšími skladbami no postupne sa náročnosť tanečných krokov  zvyšovala. Kolo vyvrcholilo skvele zvládnutým “Belgickým  tancom radosti”.

            Po malej prestávke zazneli prvé tóny nádhernej skladby TRI ORIEŠKY PRE POPOLUŠKU a to bol signál, aby odvážne páry vystúpili na tanečný parket a zatancovali si slávnostný plesový valčík – a musím podotknúť, že sa zapojili VŠETCI – a všetci si aj losovali lístok do tomboly  : o )))

             V ďalšom kole sa súťažilo. Obľúbený stoličkový tanec rozhodol, kto sa stal „Kráľom a Kráľovnou plesu“,  deti sme rozdelili do troch skupín podľa oddelení (1, 2, 3-4), posledné dievča a chlapec v tejto disciplíne, sa stali víťazmi Kráľom a Kráľovnou PLESU. Vyhrali najvytrvalejší tanečníci v stoličkovom tanci.

            Kráľ a Kráľovná plesu 2023 je

            1. ročník: Matej Pribiš a Laura Patáková

            2. ročník: Kevin Šárközi a Nina Illéšová

            3. a 4. ročník: Dominik Rumanovský a Laura Vargová

            PREKVAPENIE PLESU

            Odmenou po tomto napínavom kole, bola obrovská OVOCNÁ TORTA,  pre všetky deti, ktorú nám darovala pani Mgr. Simona Hlinková.

            Tak ako na každom plese, ani na našom plese nechýbala tombola. Odmenení boli úplne všetci.

            Deti si odniesli drobné darčeky, bohaté skúsenosti, veselé zážitky, vyskúšali si tanec v pároch a veríme, že výbornú plesovú náladu si odniesli aj domov :o)))

            Veľké ĎAKUJEME,

            patrí Vám rodičom, sponzorom,

            ktorí prispeli darmi do tomboly, ale aj chutným občerstvením pre deti.

            Veľmi si vážime podporu a pomoc, ktorú nám prejavujete počas celého roka.

            V MENE DETÍ ĎAKUJEME ZA VYDARENÉ ODPOLUDNIE.

            1. Detský ples klubákov mal úspech : o )))

            Ďakujeme

            Vychovávatelia ŠKD Mojmírovce

            Katarína Bašková

          • FAŠIANGY V DSS 2023

          •  

            Niekoľko týždňov sme pripravovali, nacvičovali fašiangový program, do DSS – Cedron - Mojmírovce. Našim hlavným cieľom bolo spríjemniť, rozveseliť, spestriť život starkým, prednesom, spevom, tancom, ale hlavne detskou prítomnosťou, úprimnosťou, spontánnosťou. Chceli sme starkých potešiť, dopriať im pocit a vedomie, že na nich nezabúdame, že za nimi vždy radi s láskou prídeme. Spievali sme ľudové piesne o ktorých sme predpokladali, že starkí poznajú, že si na ne minimálne v duchu zaspomínajú prípadne aj s nami zaspievajú...Chcem pochváliť „naše najmladšie deti“, že sa dokázali naučiť viacero nových piesní, zapamätať si množstvo  nových slov... Veľká pochvala patrí VŠETKÝM DEŤOM zo ŠKD, za úprimnú chuť ísť POTEŠIŤ starkých.

            Nedá mi nespomenúť krásny moment a skutočne neopakovateľný zážitok z tohto dňa. V kultúrnom dome sa na progame nezúčastnili dvaja starkí zo zdravotných dôvodov.

            Vnútorný hlas – intuícia, nám našepkávala, starkých neobísť a aspoň trošku ich detskou prítomnosťou vzpružit... A tak sme všetci vošli do areálu DSS a starkým sme priniesli fašiangy, až „ku dverám“. Milé pani ošetrovateľky starkých prisunuli ku oknám a naše SKVELÉ DETI nôtili... Spievali tak úprimne, od srdiečka, až starenka – bývalá pani učiteľka podišla ku dverám – priamo ku deťom. Deduško bol obďaleč na inv. vozíku. V očiach sa im i nám objavila slzička radosti, vďaky, pokory – za túto chvíľu. Na záver vystúpenia sa deti  poklonili publiku-starkému a starenke, bývalej PANI UČITEĽKE. Bolo to krásne POĎAKOVANIE za jej celoživotné poslanie. Verím, že tento moment sa našim deťom zasial do srdiečka a bude klíčiť a prekvitať v lásku, úctu a dobro...

            Krásna emócia zasiahla všetkých nás...

            ŠKD

            Katarína Bašková

          • KARNEVAL V ŠKD

          • 31. 1. 2023 Sme deťom pripravili zábavné odpoludnie

            Aj v tomto školskom roku, sme mali v ŠKD karneval, najviac sa mu tešili najmladší žiaci – prváci. Do školských lavíc nám v tento deň, zasadli rozkošné princezné Bella, Elsa, Rapunzel, Popoluška,... nádherná brušná tanečnica,  pirát - Leuško, sladký Ninja, Batman Spider-Man.... Dokonca medzi nás zavítali aj čarodejnici z Rokfortu  Hermiona a Harry Potter,... Najskôr sa nám masky predviedli v plnej kráse a samozrejme sa náležite predstavili. Harry Potter dostal „náročnú“ úlohu, vyčarovať pre SUPER DETI - SUPER DEŇ. Podarilo sa mu to! Čarovným prútikom vyčaroval dobrú náladu, pozitívnu energiu, skvelú hudbu, tancujúce deti, vynikajúcu atmosféru... : o )))

            Poviem Vám, je to skutočný čarodejník, lebo jeho kúzlo pôsobilo celé odpoludnie – kuk foto.

            Katarína Bašková

          • ZIMNÁ RADOSŤ

          • Padá vločka maličká, 

            studená je trošička.

            Tešíme sa z toho veľmi

            školský dvor je celý biely...

             

            Konečne padá sneh, naše oči sa neustále opieraju smerom k oknám a tak sme si povedali, VŠETKO POČKÁ,  ALE SNEH NIE, a tak aj bolo. Hneď po obede sme si išli užiť zimné radovánky na školskom dvore. Gúľali sme gule, robili anjelikov v snehu,  guľovali sa, tešili nás i „obyčajné stopy v snehu“. Boli sme premrznutí, ale SKUTOČNE ŠŤASTNÍ. Veľmi nás potešila táto niekoľko hodinová zábava, užili sme si ju SKVELE . Boli sme na čerstvom vzduchu s kamarátmi, v neustálom pohybe a radosti...  jednoducho bolo to fantastickéééé.

            Dúfame, že tetka Zima, má pre nás ešte aspoň jeden sniežik v zálohe, že nám takúto zábavu ešte dopraje...

            ŠKD

            Katarína Bašková

          • FINANČNÁ GRAMOTNOSŤ

          • Na prelome prvého polroka sa žiaci siedmeho, ôsmeho a deviateho ročníka zamýšľali nad vplyvom peňazí a možnosťami ich nadobudnutia. Napriek tomu, že počas života získavame a rozvíjame dôležitejšie hodnoty, peniaze sú a budú ich neoddeliteľnou súčasťou. Mnohých motivuje k práci práve možnosť ich získania. Ako ich však získať? Žiaci vytvorili krásne projekty o známych aj neznámych osobnostiach, ktoré vlastnou, poctivou a neúnavnou prácou dosiahli úspech a tým nadobudli aj veľký kapitál. Počas etapy získavania informácií o úspešných ľuďoch sa žiaci zamerali najmä na cestu dosiahnutia ich úspechu a ako získané peniaze investovali. Z vypracovaných projektov žiaci videli, že uspieť je možné v každej oblasti, ak je človek snaživý, sebadisciplinovaný a neustále na sebe pracuje. Za všetkých možno uviesť niekoľko osobností, o ktorých sa žiaci rozhodli písať: Elon Musk, Steve Jobs, J. K. Rowling, Tomáš Baťa, Karol Stýblo a mnoho ďalších.

            spracovala: Mgr. B. Sabolíková

          • PROJEKTOVÝ DEŇ

          • Ako to už býva zvykom, január je mesiacom, kedy pani učiteľky odovzdajú hodnotenia za polročné úsilie žiakov. Tento rok sme ich odovzdávanie poňali netradične. Pre najmenších prváčikov si Maťko a Kubko pripravili úlohy, počas ktorých s nimi žiaci počítali, sporili peniažky, ba dokonca čítali a vytvárali krásne záložky, ktoré teraz zdobia ich obľúbené knižky. Pre druhákov Dráčik Euráčik pripravil zaujímavé aktivity. Napríklad žiakov naučil nové dopravné značky, prostredníctvom vedomostnej hry Človeče uzdrav sa preveril ich vedomosti z oblasti zdravej výživy a na záver zadával deťom hádanky o kvetoch. Tretí ročník patril Vybrankám. Počas dňa si žiaci zopakovali pomocou pexesa so stopami zvierat vybrané slová, dozvedeli sa o živote kráľovskej dcéry a vyrobili si krásne Flipbooky s vybranými slovami, ktoré im poslúžia i do budúcich rokov. Štvrtáci sa ocitli v národnom parku. Počas aktivít sa dozvedeli dôvody vzniku národných parkov, aké zvery  v nich žijú a pod akými stromami sa ukrývajú. Pomocou ukážok priraďovali plody ku stromom. Na záver si vytvorili vlastný strom, ktorý pomenovali.

            Ďakujem pani učiteľkám, ktoré sa zapojili do vytvorenia programu pre žiakov a v neposlednom rade všetkým žiakom našej školy, ktorí svojou prácou obohatili výnimočný deň. Na záver Vám prajeme veľa študijných úspechov aj v nasledujúcom pol roku.

            spracovala: Mgr. A. Špitálska

          • ŠKOLSKÉ KOLO HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 1. KATEGÓRIA

          • V uplynulých dňoch sa konalo školské kolo súťaže v umeleckom prednese poézie a prózy – Hviezdoslavov Kubín pre 1. kategóriu 2. – 4. ročník. Naši recitátori v nás zanechali pekný umelecký dojem a každý žiak nás zaujal niečím iným. Porota mala preto veľmi náročné rozhodovanie. 

            Poézia:

            1. miesto Matej Štourač, 2.B
            2. miesto Tereza Janíková, 4.A
            3. miesto Tereza Belanová, 2.A  a  Petronela Vráblová 3.B

            Próza:

            1. miesto – nebolo udelené
            2. miesto Lucia Jančovičová 4.B
            3. miesto – nebolo udelené

            V obvodnom kole bude našu školu reprezentovať Matej Štourač. Ďakujeme všetkým súťažiacim, víťazom blahoželáme! Poďakovanie patrí aj všetkým vyučujúcim SJL, ktorí žiakov vzorne na túto súťaž pripravili.

                                                            spracovali: Mgr. Katarína Kotryová, Mgr. Andrea Špitálska, PaedDr. Mária Eliašová

          • MUZIKÁL TUČNIAKY

          • Žiaci piateho a štvrtého ročníka 31.januára 2023 vycestovali za muzikálom Tučniaky do Bratislavy.  Divadlo Nová scéna nás privítalo s príbehom o troch kamarátoch tučniakoch. Predstavenie bolo obohatené veselými pesničkami a ukázalo nám dôležitosť priateľstva v rôznych životných situáciách. Po prestavení sme sa prešli po významných pamiatkach Bratislavy- Grasalkovičov palác, Michalská brána a Bratislavský hrad.

            spracovala: N.Poláková

          • KRÚŽOK TÚRY DO LITERATÚRY - VEČER V KNIŽNICI S ODVÁŽNYM BOJKOM.

          • Krúžok túry do literatúry dňa 26. januára organizoval v knižnici večer s knihou Odvážny bojko. Program obsahoval prezentáciu, tvorbu spisovateľa Jeffa Kinneyoho a jeho populárneho detského románu Odvážny bojko. Žiaci počas piatich hodín plnili jednotlivé úlohy, tvorbu denníkov, čítanie kníh, sledovanie filmového spracovania, hľadanie šifrovaných správ v tímoch, ktoré boli ukryté na chodbách školy. Deti potrebovali baterku a odvahu. Na záver tímy medzi sebou museli plniť výzvy odvážneho bojka v známej spoločenskej hre. Všetci sme si užili večer plný zábavy a tvorivosti.

            spracovali: Mgr. M. Palatická. Mgr. N. Poláková

          • Predbežné zápisy na šk.r. 2023/2024

          • Vážení rodičia.

            Základná škola Mojmírovce sprístupnila na webovej stránke školy elektronické prihlasovanie        pre nových žiakov na školský rok 2023/2024.

             

            Ak máte záujem o zápis Vášho dieťaťa do Základnej školy Mojmírovce, vyplňte prosím predbežnú elektronickú prihlášku do 15.02.2023. Prihláška sa týka  predškolákov do prvého ročníka a žiakov z iných škôl do ostatných ročníkov v školskom roku 2023/2024.

             

            Údaje, ktoré vložíte do elektronickej prihlášky, budú pre Vás vytlačené a pripravené na podpis v deň zápisu Vášho dieťaťa, o ktorom Vás budeme včas telefonicky informovať. Zápis do prvých ročníkov sa uskutoční v mesiaci apríl.

          • ŠTVRTÁCI NA HODINÁCH PRACOVNÉHO VYUČOVANIA

          • Vtáčia búdka má slúžiť na hniezdenie. Pre vtákov poskytuje ochranu pred počasím, aj predátormi. Preto najlepším materiálom je drevo. Skôr, ako si žiaci vyrobia skutočnú búdku z dreva, si svoje zručnosti preverili pri výrobe búdiek z makiet. Na hodinách pracovného vyučovania sa žiaci 4. ročníka venovali práve výrobe takejto vtáčej búdky. Pracovali vo dvojiciach a ich úlohou bolo vtáčiu búdku najskôr zložiť, potom namaľovať. Deťom sa aktivita veľmi páčila a výsledkom boli krásne farebné búdky, ktoré budú zdobiť strom v eko-učebni.

                                                                                                          spracovala: Ing. K. Benčíková

          • ŠALIANSKY MAŤKO

          • Povesť patrí medzi literárne žánre, ktoré si žiaci často a s obľubou vyberajú pre umelecký prednes. Vyznačuje sa reálnym základom a viaže sa k určitému miestu, udalosti alebo postave z minulosti. O obľube tohto literárneho žánru svedčí aj 28. ročník súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. Našu základnú školu na nej 24. januára 2023 v okresnom kole reprezentovali dve žiačky. V kategórii II. súťažila Nela Palková z 5. A a v  kategórii III.  Emma Bašková zo 6. A. Žiačky sa pri práci s textami sústredili na správne využitie prozodických vlastností reči, artikuláciu, vžitie sa do postáv a prostredia, v ktorom sa povesť odohráva. Spomedzi zúčastnených recitátorov získala Nela Palková krásne 3. miesto aj knižnú odmenu. Blahoželáme jej a prajeme veľa úspechov aj v iných súťažiach.

            spracovala: Mgr. Dagmar Kiššová

          • DIVADELNÁ PREMIÉRA DRUHÁKOV A TRETIAKOV

          • Po vianočných prázdninách čakalo našich druhákov a tretiakov milé prekvapenie. Mnohí z nich zažili ozajstnú premiéru, pretože po prvý krát navštívili divadlo. Po príchode do Nitry nás privítalo krásne Svätoplukovo námestie, na ktorom sme si urobili krátky výlet do histórie a zvečnili svoju návštevu Divadla Andreja Bagara  do podoby fotografií . Čakalo nás nádherné foajé, kde deti zaujali hlavne prekrásne kostýmy zo známych hier a muzikálov. Všetci netrpezlivo čakali, aké bude predstavenie s názvom Robin Hood. Táto hra sa deťom veľmi páčila, pretože sa v nej prelínali historické momenty zo starého Anglicka a moderné prvky v podobe tanca, či vtipných dialógov. Impozantná bola i scéna a hudba, či spevácke výkony hercov. Čo sme si odniesli domov? Pekný umelecký zážitok a životné motto hlavného predstaviteľa, pretože Robin Hood bol ochranca chudobných a pomstiteľ bezprávia. Možno i dnes čaká na svoju chvíľu v Sherwoodskom lese ...

            spracovala: PaedDr. Mária Eliašová

          • DEJEPISNÁ OLYMPIÁDA

          • Dňa 9.12. 2022 sa konalo školské kolo 15.ročníka Dejepisnej olympiády. Zúčastnilo sa ho spolu 28 žiakov, ktorí boli rozdelení do kategórií. Riešili úlohy zamerané na učivo príslušného ročníka, na regionálne dejiny a úlohy z monotematickej časti.

            Úspešnými riešiteľmi boli:

            v kategórii C (žiaci 9. ročníka) Matej Kováč a Ľuboš Hurta

            v kategórii D (žiaci 8. ročníka) Tatiana Liková, Laura Borzová, Laura Lovászová, Lea Viskupová, Viktória Palatická, Katarína Visolajská, Michal Čerešník, Adam Mikulášik

            v kategórii E (žiaci 7. ročníka) Marianna Holecová, Vladimír Veselovský

            v kategórii F (žiaci 6. ročníka) Damian Hruška, Lenka Šmitalová, Oliver Kuchař, Michaela Jankulárová, David Fazekaš, Karolína Mokrášová, Michal Matiaško, Jakub Lužák, Matúš Lužák, Adam Demeter, Peter Illéš, Anton Štefanka, Zoe Palatická, Michaela Visolajská

            Srdečne im blahoželáme a spoločne sa tešíme z ich dosiahnutého úspechu.          

            Žiaci, ktorí budú školu reprezentovať školu v okresnom kole 8.2.2023: Damian Hruška VI. A, Lenka Šmitalová VI. B, Marianna Holecová VII. A, Vladimír Veselovský VII. B, Tatiana Liková, Laura Borzová VIII. A, Matej Kováč,  Ľuboš Hurta IX. A

            žiakov pripravoval a príspevok spracoval: Mgr. Jaroslav Lang

          • PLES KLUBÁKOV

          • 17. 02. 2023

            Našou školou správa letí,

            tešia sa na ňu všetky deti.

            Budeme mať detský ples!

            Prosím, nemajte z toho stres.

             

            Klubácky ples si chystáme,

            parádne sa vyobliekame.

            Dievčatká budú mať krásne šaty,

            a chlapci od ockov kravaty : o )))

             

            Poďme sa spolu zabaviť,

            tance nové sa naučiť...

            Trénujeme spolu valčík,

            a veru, nie je to žiaden žartík.

             

            Pozor, pozor práve dnes,

            Pripavme sa na náš ples...

            Veľkí, malí, pekne v rade,

            predstavia sa v promenáde.

             

            Jeden, dva, tri, štyri, päť,

            podaj mi svoju ruku hneď.

            Chlapec, dievča, chlapec, dievča,

            Veru, teší sa každé dieťa...

             

            Katarína Bašková

          • Podporte našu školu - darujte 2% zo svojej dane

          • Vážení rodičia a priatelia školy.

            Dovoľujeme si uchádzať sa o Vaše 2% zo zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby.

            Zákon č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov Vám umožňuje darovať 2% zo svojich daní neziskovej organizácii:

            Spolok rodičov Základnej školy v Mojmírovciach, o.z., Školská ulica 897/8,

            951 15 Mojmírovce, IČO 52 466 329.

            V minulom roku boli takto získané finančné prostriedky použité na zakúpenie nového detského ihriska

            v areáli základnej školy.

            Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní aktivít za účelom skvalitnenia výchovno-vzdelávacieho procesu na našej základnej škole.

             

            Vďaka Vašej pomoci sa nám podarilo v roku 2022 zakúpiť preliezky na školský dvor v hodnote 4.701,00 Eur. To nie je vôbec málo.  

            V roku 2022 sa nám podarilo vyzbierať 4.187,05 Eur, z ktorých sme časť použili na dofinancovanie preliezok a zvyšok bude použitý na spríjemnenie života našich žiakov počas tohto roka. 

            Chceme vás touto cestou poprosiť o poukázanie podielu zaplatenej dane občianskemu združeniu Spolok rodičov Základnej školy v Mojmírovciach. 

            Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%.  

            Potrebné údaje: 

            Právna forma:           Občianske združenie 

            IČO:                              52466329    

            Sídlo organizácie:     Školská ulica 897/8, 951 15 Mojmírovce 

            Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO: Vyhlasenie_2022.pdf  

        • Tie najúžasnejšie zvieratá...
          • Tie najúžasnejšie zvieratá...

          • Sprievodca prírodou – súťaž

            Spoznať našu prírodu v ranom veku je základom pre to, aby sme ju po celý život mali radi, chránili ju a starali sa o ňu.

            Počas mesiacov október a november sa deti zo ŠKD-Mojmírovce zapojili do súťaže “Sprievodca prírodou”, ktorú organizoval obchodný reťazec Kaufland. Súťaž prebudila v deťoch nadšenie spoznávať slovenskú prírodu, pozorovať drobné chrobáčiky a hmyz,  obdivovať faunu a flóru Slovenska. Každé dieťa si vybralo  zvieratko - hmyz, ktoré nakreslilo a všetky nadobudnuté vedomosti - informácie napísalo. V súťaži sa nám podarilo uspieť druhému oddeleniu. Ďakujeme všetkým zúčastneným deťom zo ŠKD, ktoré nakreslili skutočne prepracované obrázky. Veríme, že bude ešte mnoho príležitosti prejaviť radosť, spoluprácu, súťaživosť, prirodzenú húževnatosť, smelosť... 

            Ďakujeme spoločnosti Kaufland za skvelé ceny pre našu školu.

             Mgr. Belanová Zuzana

            Vychovávatelia ŠKD : o )

             

          • VESELÉ VIANOCE

          • NECH VIANOČNÝ ZVONČEK

            VÁM ŠŤASTÍM ZVONÍ,

             

            NECH VIANOČNÝ ČAS SA V LÁSKU ZMENÍ,

            A TAK KRÁSNE AKO SA HVIEZDA LIGOCE,

             

            TAK NÁDHERNÉ A TAJOMNÉ

            VÁM PRAJEME VIANOCE

            A

            VEĽA ZDRAVIA V NOVOM ROKU 2023

             

            Kolektív zamestnancov ZŠ Mojmírovce

          • ZIMNÉ ARANŽOVANIE

          • Dňa 15. 12. pripravilo Centrum voľného času Domino v Nitre, po dvojročnej prestávke, súťaž v zimnom aranžovaní. Súťaže sme sa zúčastnili aj my, konkrétne Tereza Benčíková, žiačka VIII. A triedy.

            Témou tohto ročníka bol „Vianočný svietnik“.  Podmienkou bola živá čečina, listy alebo mach. Doplnkový materiál bol ľubovoľný. Súťaže sa zúčastnilo 17 žiakov z rôznych škôl Nitrianskeho okresu a súťažili v dvoch kategóriách,  v I. kategórii 8 žiakov, v II. Kategórii 9 žiakov.

            V konkurencii Terezka so svojim "aranžmánom" získala krásne 2. miesto, za čo jej srdečne blahoželáme.

            spracovala: Ing. Mgr. K. Benčíková

  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje